Ruokalakyselyn tuloksia

30.5.2024

Huhtikuun alkupuolella järjestetyn ruokalakyselyn vastaukset on lopultakin perattu ja koottu helposti luettavaksi lyhennelmäksi. Alla lopputulos. Kaikki kerätty palaute meni lyhentämättömänä suoraan kohteeseen, toki nimettömänä. 

Ruokailijoita päivittäin vajaa 350 henkilöä (putkiruokala 140-150, pääruokala n.190), lisäksi automaatit ja jääkaapit.

Palautteitta tuli yhteensä 79kpl joista 23kpl oli joko kokonaan positiivisia tai sisältäen lisäksi kehitysehdotuksia tai toiveita. 56kpl oli suoraan negatiivista liittyen pääosin ruuan laatuun ja tasoon, makuun, hajuun, väriin, tai esillepanoon/tarjoiluun yleisesti. 

Välillisesti palautteista näkyy sekä jollakin tasolla tottuminen kauan toimineen palveluntarjoajan antimiin, että myös itseä vähemmän miellyttävien ruokalajien moittiminen huonoksi. Eli samat ruokalajit toki jollain syklillä listalla kiertää, ja että jos itse ei pidä hernekeitosta, ei se keitto silti välttämättä ole huonoa? 

Edellä mainittuun voi sisällyttää myös vaikkapa palautteet vääränlaisista paistoasteista tai esilläpidon/tarjoilun vaatimista olosuhteista. Siis sekä mielipideasioita, että myös tarjoilu-/ valmistusteknisiä välttämättömyyksiä. Eli esim. kebablihan voisi laittaa tarjolle lävikköön jolloin rasva valuisi pois mutta silloin myös liha kuivuisi..

Myös tosi pieniin yksityiskohtiin tarttuvia palautteita oli silmiinpistävä määrä liittyen esim. yksittäiseen ruokalajiin, yksittäisen päivän ruokaan tai vaikkapa loppu olleeseen levitteeseen tai mausteeseen. 

Ylivoimaisesti eniten negatiivista palautetta sai sekä automaatit että putkiruokala. Toisaalta taas moitteita tuli myös siitä että automaatit on usein tyhjiä, joka ehkä vähästi ristiriidassa siihen että automaattiruoka on huonoa? Automaatit täytetään saman päivän ruualla jo ennen kuin ruokalat aukeaa, joka toki ei poista sitä tosiasiaa että ruoka pitää silti uudelleen lämmittää.  

 

Vastauksissa useimmiten mainittuja negatiivisia asioita:

•Ruuan laatu laskenut, näitä selvästi eniten putkitehtaalta ja automaateista, eli uudelleen lämmitetyt. Raaka-aineet kokolailla samat kuin ennen, eikä toimintatavoissakaan ole kovasti muutoksia. Lisäksi putkitehtaalla ei saa valmistaa ruokaa, vain lämmittää.

•Lohi ja tuore kala yleisesti puuttuu. Lohi/tuore kala on yleisesti kallista, eikä taida muissakaan lounaspaikoissa olla kovin isosti tarjolla. 

•Jauhelihasta tehdyt tuotteet kuten pihvit, pullat ja puikulat huonoja. Palautteista ei kuitenkaan ihan selvinnyt mikä vika, lisäksi ovat myös yksi suosituin ruoka. Tehdään paikanpäällä pitkästä tavarasta.

•Samoin makkararuuat sai moitteita. Jauheliharuokien kanssa suosituimpia ruokia, tätäkään ei tarkennettu mikä vika.

•Ranskikset veteliä

•Likaisia ja rikkinäisiä astioita 

 

Positiiviset palautteet oli keskenään hyvin saman kaltaisia ja keskittyivät vähemmän yllättäen eniten pääruokalaan:

•Ruoka on hyvää, sitä on riittävästi eikä kukaan laske lihapullia kassalla. Kauemman alueella olleet muistaa sen Amican ajan..

•Salaattipöytä hyvä, ja myös pidetty vaihtoehto raskaammalle lämpimälle ruualle

•Joka päivä löytyy hyvä vaihtoehto, joskus vaikea valita

•Luojan kiitos edelleen Kuparin Helmelle! Muistissa on vieläkin Amican sutut...

 

Yleisesti ottaen palaute on hyvin saman kaltaista kuin ennenkin. Ruuan valmistus/annos maksaa jotakin, eikä hintaa varmasti ainakaan laske se että osa ruuasta pakataan, kuljetetaan ja tarjoillaan muualla kuin keittiön yhteydessä.